Fortsatt rapport från NM-Pimpel

……efter vi avslutat fredagens träningstävling, så var det dags att få reda på var NM-Pimpel skulle avgöras, och ca 19,00 fredag kväll var det dags.

All relevant info, startområde, karta över vattnet, regler, och en massa mer, ja allt vi behövde ha koll på inför lördagen.
Detta skedde gemensamt, samtidigt för samtliga deltagare.

Efter den genomgången startade planeringen inom respektive landslag, allt för att få så bra förutsättningar som möjligt.

Lördag…. Dags för batalj……. Tävlingsnerver på hög nivå, likaså förväntningarna.

Förhållandena då, en is på 35-40 cm. snö på 15 – 20 cm, temperatur på ca -5 hade ju varit helt ok. om  inte vindarna varit, för blåste gjorde det rätt ordentligt, så det blev en riktigt kylslagen tillställning.

Starten gick, och det visade sig att fisket var i stort sett som utlovat, för alla drog fisk, oavsett var kroken skickades ner under isen. Så nu var det 4 timmars fiske där var och en gjorde sitt bästa.

Lagkaptenerna, i år Per Nilsson och Ingemar Jakobsson, hade en hel del att stå i, för deras uppgift består inte enbart i att hålla koll på var bästa fisket är, nog för att detta är en stor del av det hela.
Isborrar som fryser fast, Skruvdragare som inte går som de ska, Borrskär som behöver justeras eller bytas, Energi som behöver fyllas på, m.m. så det är en hel del som de behöver ha koll på.

Riktigt bra jobbat av er, ni presterade fantastiskt i år.

Så när tävlingstiden var till ända, blev fisken kontrollerad, innan vägning, där endast den tävlande fick reda på den egna fångstens vikt, allt för att hålla spänningen på topp in i det längsta för prisceremonin skulle ju förrättas på hotellet, i samband med kvällens bankett.

Hur det gick, vi gratulerar Finland till en jordskredsseger i år. Hur det gick i övrigt, ser ni i resultatsammanställningen, som nu ligger inne på sidan.

Stort tack till Finland för ett väl genomfört arrangemang.

Nästa år är det Norge som arrangerar.

Söndag var det dags för hemfärd, några hade åkt med egen bil, men de flesta åkte med bussen som var med hela resan.

Vill härmed rikta ett stort tack till Wikmans Buss i Arvika, för den här resan.
Ni fixade allt lika fantastiskt bra som ni brukar.